Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Útdíj külföldön képes leírás - Útdíj információk.tlap.hu
részletek »

Útdíj külföldön - Útdíj információk.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: utdij.tlap.hu » Útdíj külföldön
Keresés
Találatok száma - 15 db
Autópályamatrica-árak Ausztriában

Autópályamatrica-árak Ausztriában

Ausztriában egységes autópályadíj van érvényben, amely 2013. december 1-jétől némileg emelkedik. Csak akkor használhatjuk az autópályákat, ha megvásároljuk az ehhez szükséges matricák valamelyikét, melyek a hazai benzinkutakon is beszerezhetőek.

Cseh útdíjak - Wikipédia

Cseh útdíjak - Wikipédia

Csehországban a 3,5 tonnát meghaladó, négykerekű járművekre elektronikus útdíjszedő készüléket kell felszerelni. A készülék mikrohullámú technológiát használva kommunikál az autópályákon elhelyezett fizetőkapukkal, mikor a jármű elhalad alattuk. A készülék által kiadott hangjelzés tájékoztatja a vezetőt arról, hogy az útdíjat rendben elszámolták. Az útdíj kifizetése történhet előre feltöltéssel, illetve utólagos kiszámlázással.

Horvátországi autópályadíjak

Horvátországi autópályadíjak

Kétféle díjbeszedő-rendszer működik a horvátországi autópályákon: a nyitott és a zárt. A hidak és alagutak esetében, valamint a rövidebb autópálya-szakaszokon a nyílt autópályadíj-rendszer van használatban. A nyílt rendszer azt jelenti, hogy a díjszámítás és -fizetés a belépésnél megtörténik. Zárt rendszerű autópályadíj-fizetés esetében a belépésnél jegyet kap, amely alapján a kilépés helyén, a megtett kilométerek és a járműtípus alapján kell autópályadíjat fizetni.

Lengyel útdíj

Lengyel útdíj

Mint korábbi híradásainkban említettük, 2011. július 1-jén Lengyelország átáll az elektronikus útdíjfizetésre. A 3,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek és járműszerelvények, valamint a kilencnél több üléses vagy - tömegtől függetlenül - utánfutóval rendelkező buszok ezentúl már csak e rendszerben egyenlíthetik ki díjaikat.

Montenegró útdíjak

Montenegró útdíjak

Az alábbi árak tájékoztató jellegűek és az adott országok bármikor változtathatnak rajtuk. Igyekszünk követni az eseményeket (a cím alatti 'módosítás dátuma' utal arra, hogy mikor frissítettük egészében, vagy részben az árakat.). Durva eltérések nem lesznek, mivel sem Montenegróra, sem a tranzitországokra nem jellemző a drasztikus árváltoztatás, az arányok pedig többnyire ugyanazok, tehát az árak naprakész ismerete nélkül is tudjuk például, hogy Boszniában jobb tankolni (érdemes száraz tankkal érkezni az országba, majd elhagyni azt teli tankkal), mint Montenegróban, vagy Horvátországban, mivel a környező országokban itt a legkisebb az állami jövedéki adóteher az üzemanyagokon.

Nagy-Britannia

Nagy-Britannia

Nagy-Britanniában autóval közlekedni több szempontból is kihívás: a szigetországban a baloldali közlekedés van érvényben, ami alaposan megnehezítheti a kontinensről érkező autósok életét. A megszokott balkormányos autókkal kimondottan nehéz így közlekedni, az ottani jobbkormányos viszont teljesen szokatlan a más európai országokból érkező sofőröknek. Cserébe az útdíjakért viszont nem kell sokat fizetni.

Portugál útdíjak

Portugál útdíjak

The lanes, with exclusively electronic tolls, are previously identified with the reference 'electronic toll only'. The widespread implementation of the electronic toll system offers great advantages in terms of efficiency, convenience and safety, not only in the payments but also in the travels.

Spanyolországi útdíj

Spanyolországi útdíj

Spanyolországban a 3,5 tonna feletti járművek után kötelező útdíjat fizetni, mely ÁFA-köteles. A spanyol rendszer rengeteg útdíjjal kapcsolatos kedvezményt és kiváltságot kínál; Az Eurowag Spanyolország több mint 20 autópályadíj-rendszerébe nyújt belépési lehetőséget.

Ukrajna útdíjak

Ukrajna útdíjak

A Kijevtől Odesszáig vezető, mintegy 400 kilométeres autópálya használata díjtalan. (A nemzeti valuta, a hrivnya, 1 hrivnya = kb. 40 forint, 1 US dollár = 5,05 hrivnya, 1 euró = 7,25 hrivnya, s ajánlatos a pénzt a határ mentén, vagy bankokban váltani.)

Hirdetés
Útdíj - Románia

Útdíj - Románia

Fontos tudni: Románia összes útjához szükséges az ún. 'Rovineta' vásárlása, amelyet bárhol ellenőrizhetnek az ország területén (s hiánya esetén büntethetnek). Szükséges utiokmányok: érvényes személyi igazolvány vagy útlevél. Nemzetközi zöld kártya nem kötelező, utasbiztosítás ajánlott, H matrica, vagy EU-s rendszám szükséges.

Útdíj - Szerbia

Útdíj - Szerbia

Telemetrija (Pozicija, status motora, pravac, brzina) Mapiranje stanicnih mesta Rutiranje Identifikacija vozača Komunikacija sa vozačima Monitoring vrata prtljažnog prostora Elektronski putni nalog Elektronski tahograf Nivo/potrošnja goriva Radni sati vozača Realizovani prevoz Učinak (Vozači, timovi, regije, klijenti) Nivo realizacije plana

Útdíj - Szlovákia

Útdíj - Szlovákia

A szlovák autópályák és közutak meghatározott szakaszain a 3,5 tonnánál nehezebb járművek vezetői kötelesek útdíjat fizetni. Az 1 km után fizetendő összeg a jármű kategóriája, tengelyeinek száma, valamint emissziós besorolása alapján van kiszámolva. Szlovákiában az útdíj ÁFA-köteles.

Útdíjak a környező országokban

Útdíjak a környező országokban

A környező országokban meglehetősen eltérő gyakorlatok uralkodnak az autópályák díjfizetésével kapcsolatban, de az alkoholfogyasztás és a megengedett sebességek terén is jelentősek a különbségek. Az alábbi összeállításból a szomszédos országok úthasználati díjairól és szabályairól tájékozódhat.

Útdíjak Boszniában

Útdíjak Boszniában

Az ország északkeleti és keleti részét leszámítva Bosznia zömében olyan minőségű utakkal rendelkezik, ami alapján sokunk megállapította, hogy 'bár nekünk lennének hasonló regionális utaink' . Vezetéstechnikai szempontból Bosznia nagyobb tudást igényel, mint egy autópálya, de nem nevezhető vészesnek. A sofőr ne gyönyörködjön a tájban, az utat figyelje!

Útikalauz - Útdíj árak külföldön

Útikalauz - Útdíj árak külföldön

A két táblázatból, azt lehet leszűrni, hogy Európában három éllovas ország van Izland, Nagy Britannia és Törökország. Ezekben az országokban az üzemanyagok árai megközelítik, vagy meg is haladják a 400 Ft-os horribilis üzemanyagárat.

Tuti menü